Jadłospis

2023-02-13 poniedziałek

ŚNIADANIE:

BUŁKA RAZOWA Z MASŁEM, SZYNKA, PAPRYKA CZERWONA, KAKAO Z MIODEM, JABŁKO (1,7)

OBIAD:

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI, KNEDLE Z TRUSKAWKAMI, KOMPOT (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:

CHLEB Z MASŁEM, PASTA Z MAKRELI, HERBATA Z IMBIREM (1,3,4,7)

 

 

2023-02-14 wtorek

ŚNIADANIE:

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, JABŁKO (1,7)

OBIAD:

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, UDZIEC Z INDYKA DUSZONY, BROKUŁ, ZIEMNIAKI, KOMPOT

(1,3,7,9)

PODWIECZOREK:

KISIEL MALINOWY Z OWOCAMI, CIASTECZKO ZBOŻOWE (1)

 

 

2023-02-15 środa

ŚNIADANIE:

BUŁKA GRAHAMKA Z MASŁEM, PARÓWKI Z SZYNKI, KAWA ZBOŻOWA Z MIODEM,MANDARYNKI

(1,7)

OBIAD:

KRUPNIK RYŻOWY, KOTLET MIELONY, MARCHEW OPRÓSZANA, ZIEMNIAKI,

KOMPOT (1,3,7,9)

PODWIECZOREK:

KANAPKA JARSKA, HERBATA (1,7)

 

2023-02-16 czwartek

ŚNIADANIE:

ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, RZODKIEWKA, JABŁKO (1,7)

OBIAD:

BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI, KURCZAK Z RYŻEM W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM, KOMPOT (1,7,9)

PODWIECZOREK:

DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM, HERBATA (1,3)

 

2023-02-17 piątek

ŚNIADANIE:

BUŁKA RAZOWA Z MASŁEM, PASTA JAJECZNA, OGÓREK KISZONY, KAKAO Z MIODEM, BANAN(1,7)

OBIAD:

KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ, FILET Z MINTAJA W SOSIE GRECKIM, ZIEMNIAKI, KOMPOT

(1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK:

BUDYŃ WANILIOWY, BISZKOPTY(1,7)

 

 

 

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną według potrzeb

 

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

  3. JAJA i produkty pochodne

  4. RYBY i produkty pochodne

  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne

  6. SOJA i produkty pochodne

  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

  8. ORZECHY

  9. SELER i produkty pochodne

  10. GORCZYCA i produkty pochodne

  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

  12. DWUTLENEK SIARKI

  13. ŁUBIN i produkty pochodne

  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne



Zgodnie z informacją od producentów, użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, ketchup, przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.