Jadłospis
2023-02-13 poniedziałek
ŚNIADANIE:
BUŁKA RAZOWA Z MASŁEM, SZYNKA, PAPRYKA CZERWONA, KAKAO Z MIODEM, JABŁKO (1,7)
OBIAD:
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI, KNEDLE Z TRUSKAWKAMI, KOMPOT (1,3,7,9)
PODWIECZOREK:
CHLEB Z MASŁEM, PASTA Z MAKRELI, HERBATA Z IMBIREM (1,3,4,7)
2023-02-14 wtorek
ŚNIADANIE:
PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, JABŁKO (1,7)
OBIAD:
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, UDZIEC Z INDYKA DUSZONY, BROKUŁ, ZIEMNIAKI, KOMPOT
(1,3,7,9)
PODWIECZOREK:
KISIEL MALINOWY Z OWOCAMI, CIASTECZKO ZBOŻOWE (1)
2023-02-15 środa
ŚNIADANIE:
BUŁKA GRAHAMKA Z MASŁEM, PARÓWKI Z SZYNKI, KAWA ZBOŻOWA Z MIODEM,MANDARYNKI
(1,7)
OBIAD:
KRUPNIK RYŻOWY, KOTLET MIELONY, MARCHEW OPRÓSZANA, ZIEMNIAKI,
KOMPOT (1,3,7,9)
PODWIECZOREK:
KANAPKA JARSKA, HERBATA (1,7)
2023-02-16 czwartek
ŚNIADANIE:
ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, RZODKIEWKA, JABŁKO (1,7)
OBIAD:
BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI, KURCZAK Z RYŻEM W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM, KOMPOT (1,7,9)
PODWIECZOREK:
DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM, HERBATA (1,3)
2023-02-17 piątek
ŚNIADANIE:
BUŁKA RAZOWA Z MASŁEM, PASTA JAJECZNA, OGÓREK KISZONY, KAKAO Z MIODEM, BANAN(1,7)
OBIAD:
KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ, FILET Z MINTAJA W SOSIE GRECKIM, ZIEMNIAKI, KOMPOT
(1,3,4,7,9)
PODWIECZOREK:
BUDYŃ WANILIOWY, BISZKOPTY(1,7)
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną według potrzeb
Alergeny występujące w posiłkach:
-
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
-
SKORUPIAKI i produkty pochodne
-
JAJA i produkty pochodne
-
RYBY i produkty pochodne
-
ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
-
SOJA i produkty pochodne
-
MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
-
ORZECHY
-
SELER i produkty pochodne
-
GORCZYCA i produkty pochodne
-
NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
-
DWUTLENEK SIARKI
-
ŁUBIN i produkty pochodne
-
MIĘCZAKI i produkty pochodne
Zgodnie z informacją od producentów, użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, ketchup, przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.